diumenge, 6 de maig del 2012

DIFERENTS a la Universitat de Barcelona

Imatge del segon passi
El passat dimecres 2 de maig de 2012, el Documental DIFERENTS,  va realitzar dos passis a la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona, al Campus de la Vall d'Hebron,...davant de futurs psicòlegs i psicòlogues...
Per cert! l'Edifici de Llevant del campus, durant la dictadura franquista va ser el camp de concentració d'Horta...nosaltres sempre recuperant la memòria allà on anem.
Doncs bé, la professora Conchi en la seva asignatura de Psicologia de la Memòria, va organitzar una classe DIFERENT, més social que cognitiva, conjuntament amb 3 dels protagonistes del documental, i un dels directors del documental vam passar una tarda inolvidable.
El primer passi va ser a les 15h, i el segon a les 18h. En totes dues classes el documental va tenir molt bones crítiques.
Superat l'impacte emocional incial, ...la Mireia va fer una pregunta: "Esteu bé?"...que va trencar el gel, i poc a poc l'alumnat expressava dubtes, opinions i reflexions sobre la vida diària i aspectes que es mostren en el documental i continuen molt vigents com: lligar als pacients en hospitals i residències, els electroshocks als centres de salut mental,...
També vam explicar vàries anècdotes del rodatge, els autobusos, la reacció inicial de la gent, i com va sorgir la idea original de la directora de l'entitat Laura Gonzalez Aguilera,  directora del documental DIFERENTS.

Es va emfatitzar que es poden fer moltes coses, que podem canviar l'estat i les injustícies que ens envolten, però que no és fàcil, que requereis d'esforç i dedicació, implicació i responsabilitat, i sobretot ètica personal i professional.
Dani, Mireia, Isaac, Ruben i Conchi.


Agrair a la facultat de Psicologia i també a la Conxi, i a Gorka, l'oportunitat de poder mostrar el documental , i esperem que els assistents haguin pogut entendre una mica com ens sentim i fins i tot  esquerdar pel mig la barrera i les etiquetes. 

Us informem que la Propera projecció del Documental, per qui encara no l'hagi vist, serà el proper 
Dimarts 8 de Maig, al Centre Barradas, a l'Hospitalet de Llobregat, a les 19h. També estarà l'exposició de les obres de Francesc de Diego, un dels nostres col·laboradors i promotors del documental, al qual des d'aquí volem agrair la seva implicació en la difusió del nostre documental.
Aquí us posem l'adreça per qui vulgui animar-se o fer difusió.

  • Auditori BARRADAS: Rambla Just Oliveres nº 56, metro: L1 Just Oliveres.


Gràcies i us esperem!!!
Tots i totes som DIFERENTS.

2 comentaris:

  1. Hola!

    Disculpad que hayan pasado tantos días y aún no dijéramos nada! Mireia, Dani, Isaac, Ruben... creo que fue una experiencia muy valiosa el que estuvierais en clase para presentar vuestro documental y, muy especialmente, el poder charlar con vosotr@s y también aprender mutuamente!

    Lo que presentáis es impactante por muchos motivos, hace que nazcan muchas preguntas, que nos haga dar cuenta de cosas que desconocíamos o que nos permita cuestionar cosas que creíamos saber. A mí particularmente me hizo pensar en cómo algunas de esas violencias siguen pesando en nuestro presente. También lo dañino de ciertas etiquetas que pueden impedirnos ver la realidad y necesidad del otr@, o la forma en que, a veces sin darnos cuenta, infantilizamos al otr@, le situamos al otro lado de la línea de la normalidad y eso nos hace perder de vista su capacidad… También me hizo pensar en ese crear espacios –según decía alguien del documental- suficientemente flexibles para que podamos estar tod@s con nuestras diferencias… ojalá vayamos llegando a ello!

    Gracias por vuestra generosidad, por intentar y llevar a cabo otras maneras de estar y por compartirlas!!

    Un abrazo,
    Conchi

    p.d.Por cierto, en Madrid aún hay una calle con el nombre de Doctor Vallejo Nájera!! Aunque creo que cada cierta temporada hay quienes le cambian el nombre;)

    ResponElimina
  2. Quina experiència mes interessant per a les 2 parts , per als alumnes i pels protagonistes del documental.
    Aquesta línea de sensibilització de ben segur que aporta a tos.
    Felicitats

    ResponElimina